IT omgeving in de Cloud

IT-omgeving in de Cloud  = online werkplekomgeving

Als u met uw IT-omgeving migreert naar het Virtual Private Cloud-platform van Hostlinq dan krijgen alle IT-gebruikers in uw organisatie een online werkplek. We spreken ook wel over een online werkplekomgeving.
 
U betaalt een vast bedrag per maand per online-werkplek en kunt eenvoudig het aantal online werkplekken uitbreiden of inkrimpen. De inrichting van de online werkplekken is eenvoudig af te stemmen op persoonlijke wensen.
 
Met een online werkplekomgeving van Hostlinq heeft u de zekerheid dat uw IT-omgeving beschikbaar is, werkt en blijft werken. Hostlinq verzorgt het complete beheer en complete ondersteuning.

Hoe werkt het?

Op kantoor, thuis, onderweg of bij een klant. Met een online werkplekomgeving beschikken uw IT-gebruikers overal over alle benodigde documenten en software. Het enige dat een gebruiker nodig heeft is een PC, notebook of smartphone met internetverbinding.
 
Na het inloggen op de online werkplek in de Virtual Private Cloud van Hostlinq ziet de IT-gebruiker zijn eigen bureaublad op het scherm. Verschil is dat de documenten en software niet meer op de PC staan maar in het datacenter. Uw online werkplekomgeving werkt altijd via een beveiligde internetverbinding.
 
Op uw kantoorlocatie heeft u geen server of back-upapparatuur meer nodig. De fysieke werkplekken (PC en notebook) worden enkel nog gebruikt om verbinding te maken met de online werkplekomgeving. Hierdoor zijn de hardware-eisen aan de fysieke werkplekken laag.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

  • Uw werknemers kunnen altijd en overal werken
  • Geen server en back-upapparatuur op de kantoorlocatie
  • Tot 99.99% up-time
  • Geen periodiek investeringen in een server omgeving en back-up omgeving
  • Geen periodieke investeringen in Microsoft licenties
  • Lage systeemeisen op de kantoorlocatie (PC en notebook).
  • U betaalt een vast bedrag per werkplek per maand
  • Volledig beheer en support van uw online werkplekomgeving
  • Back-up inbegrepen in de prijs
De online werkplekomgeving van Hostlinq kent twee varianten:

Online werkplekomgeving zonder eigen servers

Dit is een laagdrempelige omgeving waarbij geen gebruik gemaakt wordt van eigen server based applicaties. Hierdoor zijn geen eigen servers meer nodig. In de Private Cloud van Hostlinq worden Windows 8 werkplekken beschikbaar gesteld. Hierin wordt gedeelde afdelings- en persoonlijke diskruimte schaalbaar aangeboden. Voor email wordt de MS Exchange functionaliteit beschikbaar gesteld met mailboxen die schaalbaar zijn in grootte. De Windows 8 werkplekken bieden standaard MS Office 2013 en Acrobat Reader. Eventueel kan elke stand alone applicatie geïnstalleerd worden.

Online werkplekomgeving met eigen servers

Dit is een omgeving waar wel gebruik gemaakt wordt van server based applicaties. Dit kan een wens zijn als er behoefte is aan bijvoorbeeld een eigen Mail-, SQL-, Oracle –server of overige producten. Hierin wordt gedeelde afdelings- en persoonlijke diskruimte schaalbaar aangeboden. Voor de servers zijn eigen licenties vereist. De Windows 8 werkplekken bieden standaard MS Office 2013 en Acrobat Reader. Eventueel kan elke stand alone applicatie geïnstalleerd worden.

Overige kenmerken van uw IT-omgeving in de Cloud

De veilgheid van een Private Cloud

Hostlinq biedt een Virtual Private Cloud-platform. Bij een Virtual Private Cloud draait uw online werkplekomgeving in een Cloud die niet met anderen wordt gedeeld en speciaal voor één klant is ingericht. Hierdoor weet u zeker dat uw gegevens veilig zijn.

Uw data is en blijft in Nederland

Het Virtual Private Cloud-platform van Hostlinq draait op fysieke en virtuele serverapparatuur waar Hostlinq zelf eigenaar van is. Deze fysieke en virtuele serverapparatuur waar het platform uit is opgebouwd staat redundant in twee geografisch gescheiden hoogwaardige Tier III datacenters in Nederland. U heeft hiermee de garantie dat uw gegevens in Nederland zijn en in Nederland blijven.

99.99% up-time van uw IT-omgeving

Een Tier III datacenter beschikt over state-of-the-art faciliteiten en investeert continu in de verdere ontwikkeling van koel- en energietechniek en beveiliging. Deze datacenters zijn aangekoppeld met redundant glasvezelverbindingen. Een calamiteit in een van de datacenters heeft zo geen gevolgen voor de beschikbaarheid van het Virtual Private Cloud platform. Hostlinq kan hierdoor 99.99% beschikbaarheid van de online werkplekomgeving in de Cloud bieden.

Volledige ontzorging van beheer

Hostlinq ontzorgt het gehele beheer en support van uw online werkplekomgeving voor een vast bedrag per maand. Hierdoor weet u voor de gehele contractperiode wat uw kosten voor IT-beheer en IT-support zullen zijn. Door preventief beheer en monitoring van uw online werkplekomgeving worden storingen voorkomen en prestaties geoptimaliseerd. Bij opmerkelijke trends en afwijkingen treedt het supportteam pro-actief op waardoor problemen worden aangepakt voordat ze gevolgen kunnen hebben voor de functionaliteit van uw online werkplekomgeving.
Ook uw IT-middelen die niet zijn ondergebracht in de Cloud vallen onder het beheer van Hostlinq. Denkt u hierbij aan de fysieke werkplekken zoals een Thin Client en de infrastructuur zoals switches, routers, firewalls. Hierdoor heeft u slechts één centraal aanspreekpunt voor al uw IT-gerelateerde zaken.

Volledige ontzorging van support

Hostlinq heeft een goed bemande eerste- en tweedelijns telefonische servicedesk om al uw vragen persoonlijk te beantwoorden. U krijgt direct een engineer aan de lijn met de kennis en kunde om uw vraag te beantwoorden of incident op te lossen.

Verhuisregeling

Bij Hostlinq heeft u altijd de garantie van een exit-regeling: op ieder moment kunt u uw online werkplekomgeving verhuizen naar een andere Cloud-aanbieder.